de Paardenmaat

ETENOHAKids   Praktijk voor pedagogische begeleiding en dagbesteding

de Kotta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbesteding voor kinderen op zorgboerderij ‘De Paardenmaat’.

Leeftijd 6-12 jaar

Sinds 2005 is er op paardencentrum ‘de Paardenmaat’ een samenwerking ontstaan met  Etenoha, praktijk voor pedagogische begeleiding en dagbesteding, in de vorm van een zorgboerderij. Op deze zorgboerderij vinden volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een psychische stoornis een zinvolle dagbesteding.

Naast deze activiteiten wordt er nu ook een dagbesteding voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar aangeboden .

Voor welke kinderen:

We willen ons richten op kinderen die in een grote groep niet tot hun recht komen en die heel individueel begeleid moeten worden. Daarom zullen de groepen niet groter zijn dan 4 kinderen. Daarbij zullen dan 2 begeleiders aanwezig zijn.

Wij denken vooral aan kinderen met een verstandelijke beperking en/of psychische stoornis, (PDDNOS, Autistisch Spectrum Stoornissen, hechtingstoornissen). Deze kinderen zijn vooral gebaat bij kleine groepen en heldere structuur.

Wat is het doel:

Paarden en kinderen zijn een unieke combinatie. Het paard geeft aan het kind liefde en vertrouwen, daar staat tegenover dat het paard ook verzorgd moet worden.  Het kind ontwikkelt in de omgang met het paard verantwoordelijkheidsgevoel en ook zelfvertrouwen. Het leert de emoties van het paard te herkennen en hier gepast op te reageren. Verder leert het kind dit om te zetten naar de omgang met kinderen en zo de sociale vaardigheden verder te ontwikkelen, ( natuurlijk voor zover de mogelijkheden van het kind reiken).

Naast de omgang met het paard willen we ook andere activiteiten met de kinderen ontplooien. Want drie uur  met een paard bezig zijn is wel erg lang. Vooral in de winter kan het erg koud zijn.

We hebben de beschikking over een klein huisje ‘de Kotta’ of de kantine van de Paardenmaat. Daar kunnen we bijvoorbeeld mezenbollen maken, of koekjes bakken voor de zorgboerderij, enz.

Doordat de dagbesteding een heel dagdeel in beslag neemt  kunnen ouders dit als ontlasting ervaren van de thuissituatie, ze hebben dan eventueel tijd voor de andere kinderen en/of voor zichzelf.

Wanneer:

Om de week op zaterdag van 9.00 uur- 15.00 uur (leeftijdsgroep 6-12 jaar).

Kosten:

Deze dagbesteding  kan bekostigd worden uit een PGB of ZIN, als er een beschikking is afgegeven door de gemeente.

Informatie bij:

Drs. S. de Wit en R. de Wit

Schouw 4,

6852 DK Huissen

Mobiel: 06-18032448/0630535086

“de Paardenmaat’ is gevestigd op:

Rijkerswoerdsestraat 21, 6836 AG Arnhem

Website: www.depaardenmaat.com

De paarden waar we mee werken:

Kjell (27 jaar)

Chaja (14 jaar)

Rusti (18 jaar)

Advertenties%d bloggers liken dit: