Ria de Wit

Ik ben mijn beroepsmatig werk begonnen als verpleegkundige en heb mij later gespecialiseerd als kinderverpleegkundige en wijkverpleegkundige. Daarna volgde een studie Theologie eerst aan de Universiteit Utrecht en later afgerond op HBO niveau, aan de Hogeschool Windesheim. Daarna volgt nog de post HBO-opleiding Rouwbegeleider (met als specialisatie Kinderen en Jongeren) bij het Land van Rouw, gegeven door Riet Fiddelaers- Jaspers en Sabine Noten.

 

Mijn interesse in het werk van verliesconsulent ligt ver in het verleden. Ik ben als verpleegkundige in contact gekomen met veel mensen die een dierbare verloren. Bij mij zelf zijn  tijdens mijn opleidingen verschillende keren medestudenten doodgegaan. Door een ongeval en door ziekte. Mijn vader is plotseling overleden toen hij 65 jaar was. Ik was toen 35. Zo kwam ik zelf op verschillende momenten van mijn leven plotseling terecht in het Land van Rouw. Door mijn  opleidingen als verpleegkundige en Theoloog, had ik veel informatie over ‘het rouwproces’. Toch is het heel wat anders als je er ineens zelf mee te maken krijgt.

Nu wil ik met mijn ervaring en opleiding mij vooral bezig houden met het begeleiden van kinderen en jongeren. Ik heb drie jaar als pastoraal jongerenwerker gewerkt in de Protestantse gemeente Doesburg. Daar kwam ik kinderen en jongeren tegen die al op heel jonge leeftijd te maken hadden gekregen met de dood. Ook kinderen die na de echtscheiding van hun ouders, worstelen met de dagelijkse werkelijkheid van twee gezinnen waar ze bijhoren. Zij vielen mij op en ik wilde graag juist voor en met hen bezig zijn. Daarnaast heb ik sinds 8 jaar  de zorg voor 1 adoptiezoon en vangen wij in ons gezin pleegkinderen op. Intussen is het aantal pleegkinderen die in ons gezin hebben gewoond, opgelopen tot 7. Dit waren kinderen met een vluchtelingenstatus (Ama’s) en kinderen die door de scheiding van hun ouders in de knel kwamen. Op dit moment hebben we naast onze adoptiezoon, nog twee pleegkinderen in ons gezin.

Met  deze rijke ervaring van allerlei soorten van verlies, wil ik nu vorm gaan geven aan mijn eigen praktijk!

DSC_3133.2

 
%d bloggers liken dit: